10 november 2023
19:00

Hofors HC

Referat: Valbo HC - Hofors HC

Bortamatchen mot Valbo var kanske den på papperet svåraste bortamatchen mot ett Valbo som gått rent hittills i serien. Samtidigt så kommer laget närmare den första förlusten ju fler matcher man vinner. Tyvärr kom den inte denna fredagkväll. Med back up keeper Tomass Bockarevs på väg till Surahammar för att spela J-20 så fick en annan J-20 målvakt kliva in som reservmålvakt, nämligen Isak Andersson. Med Rico Marder Velja iväg på landslagsäventyr hade vi bara fem backar och då fick Linus Hedström återigen steppa in som 6e back för att komplettera kvällens tre femmor.

Hofors tog tidigt ledningen i första perioden med mål av Fabian Lööf efter pass från Zebastian Sjödin. Innan perioden tar slut så hinner Valbo kvittera till 1-1 nästan direkt efter att Steelers missat ett straffslag. I andra perioden föll bara ett mål och det gjordes av Valbo så det var underläge med ett mål inför tredje perioden. Värt att notera är att Valbo vann skotten i andra perioden med 18-2!

Tredje perioden inleds med att Valbo tidigt gör 3-1. Sedan händer inte så mycket i målväg förrän Hofors tar ut målvakten efter 15:54. Det resulterar i att Valbo gör 4-1 i tom kasse. Slutresultatet fastställdes sedan av Zebastian Sjödin som gör 4-2 efter pass från Fabian Lööf tackar för passet i första perioden genom att assistera till andra målet.

Resultatet är inte direkt förvånande då Valbo är kanske det bästa laget i årets div 2 Västra och att vinna i NickBack arena skulle aldrig vara särskilt enkelt. Siffrona rinner inte iväg och vi är med och pressar Valbo hela vägen. Matchen på tisdag mot Orsa kommer att skjutas upp då Orsa inte får ihop lag. Nytt datum för den matchen får vi återkomma till. Nästa match blir därför fredag 17/11 hemma i Hofors Ishall då Gävle GIK kommer på besök. Nya tag och ny chans till poäng då.

Målskyttar i Hofors var: Fabian Lööf och Zebastian Sjödin.